Hur spelar du egentligen – med hjärnan eller hjärtat?

Du som älskar att spela på allsvenskan – hur tänker du egentligen när du bettar? Är du den speltyp som noga plöjer igenom alla resultat, läser nyheter och studerar tabeller? Kanske är du inte den som tänker överhuvudtaget utan går på magkänslan?


Foto: Pexel

Vi svenskar är ett spelälskande folk. Hur många av oss har inte knallat ner till ortens tobakshandlare och lämnat in de gamla hederliga stryktipskupongerna med veckans tips på fotbollsligorna runt om i Europa?

Numera sker en övervägande del av sportspelandet på nätet istället. Men i grunden är det ingen skillnad. Matcherna i allsvenskan är vad de är, oberoende vilket sätt du väljer att spela på. Skillnaden är dock att oddsen förändras på nätet ända fram till matchstart, vilket ju är en omöjlighet på de fysiska spelkupongerna.

Ett litet tips innan du spelar på Allsvenskan

Det finns en fin gräns mellan att betta med huvudet och att spela med hjärtat (du som spelar med färdigköpta andelar a la Harry Boy kan sluta läsa nu – det här gäller inte dig). Har du någon gång läst guider och speltips så har du säkert sett hur man alltid rekommenderar att spela med hjärnan. Att du måste läsa på ordentligt, och hänga med i sporten för att få koll på lagens dagsform och eventuellt skadade spelare – saker som påverkar oddsen i en eller annan riktning.

Men hur kul är det? Ska man helt strunta i den där lilla gnagande känslan i magen som pockar på ens uppmärksamhet? Betting på Allsvenskan är ju så mycket mer än att gå på tidigare meriter, eller hur?

Se bara på Djurgården, som går som tåget så här i början av säsongen – 4 raka vinster. Men plötsligt åker man på däng av Degerfors med 0 – 2 på bortaplan. Jag slår vad om att en massa Degerforsfans tippade rätt på den matchen. Det är alltid en stor del av alla spelare som tippar på sitt ”eget” lag, oavsett vilka oddsen är för att de faktiskt ska vinna.

Foto: Pexel

Storlagen vinner inte alltid. 2020 års bästa lag Malmö FF förlorade vann faktiskt bara 17 av de 30 matcherna förra året. Och BK Häcken som var trea i tabellen ifjol har i skrivande stund inte vunnit en match och ligger sist med ynkliga 2 poäng.

Var smart – men släpp fram intuitionen när den kommer

Det gäller alltså att lägga dina spel med omsorg. Det är förvisso bra att vara påläst – ju mer du kan om sporten desto mer välgrundade spel kan du lägga. Kanske lägger du ett annat spel än du tänkt, om du får veta att ena lagets målvakt är skadad.

Men om du får den där känslan, den lilla föraningen om att det kan bli en skräll – lyssna på den och lägg åtminstone en gardering – hos bettingbolagen kallas det oftast för ”dubbelchans”.

Malmö, Djurgården och AIK är de tre stora favoriterna till att vinna Allsvenskan i år. Men vad säger din magkänsla?