Pokermyter

Om du läser på pokerforum och andra sociala medier där man pratar om poker hasardspel så kommer du snart märka att det finns massor av människor som tycker saker. Online så finns det många som sprider myter om poker, till och med folk som kanske inte ens spelat poker online ”vet” minsann hur det fungerar. Vårt råd till dig är att ta allt som sägs med en nypa salt och istället bilda dig en egen uppfattning genom att faktiskt prova på och spela själv. Här kommer nu exempel på några av de vanligaste pokermyterna som florerar online;

pokermyter

I onlinepoker behöver man inte kunna spela för att vinna

Många är av den åsikten att det inte behövs några pokerkunskaper för att kunna vinna online, att det bara skulle vara turen som avgör. Dem menar på att eftersom att man inte kan se de andra spelarna kan man inte heller läsa av dem och därför blir det rena lotteriet. Denna åsikt är en myt, något vi vill slå hål på direkt. Vi håller naturligtvis med om att det blir andra saker man får titta på för att analysera sina motståndare när man spelar online jämfört med IRL men det finns fortfarande saker man behöver kunna. Bland annat gäller det att lära sig känna igen spelares mönster, det blir med andra ord nästan svårare och kräver mer skicklighet att spela online än IRL. Inte tvärt om som en del påstår, man bör vara snabbtänkt och kunna reagera och agera snabbt samtidigt som man behärskar spelet och har en egen uttänkt strategi.

Man kan inte vinna när man spelar mot folk som inte är bra på poker 

Du kommer garanterat att möta många pokerspelare som menar på att dem är för skickliga för att vinna vid vissa bord. Dem menar att när motståndarna spelar på ren chans och inte kan sin poker så kan man inte själv ha någon bra taktik. Ofta får man höra sådant som ”jag skulle vinna mycket oftare om jag spelade med bättre motståndare”. Detta är dock bara ren slöhet och okunskap. Om man bara har tålamod och skicklighet nog att ändra sitt spel utefter motståndet så kan man vinna stora summor vid bord där spelarna annars spelar chansartat och irrationellt. Det gäller helt enkelt bara att kunna anpassa sig, vilket varje duktig pokerspelare kommer att informera om.

Om man tar ut pengar från sitt spelkonto så kommer man börja förlora

Det finns alltså dem som tror att alla pokerrum online har något slags straffsystem. Det ska då gå ut på att om man gör ett uttag efter en vinst till exempel och inte bara fortsätter spela så kommer pokerrummet på något sätt se till att man får sämre kort på varje giv. Att tänka så är som du säkert förstår helt befängt. Snarare handlar det om att man som pokerspelare alltid får erfara att man i perioder spelar dåligt och i perioder spelar bra beroende på en hel del olika faktorer. Det handlar om inställning, motståndare, självförtroende med mera, med mera. Vad det inte handlar om är att du skulle bli straffad för att du tar ut pengar.