Sporter med odds

Förr i tiden, det vill säga på 1900-talet, var man om man vilel satsa på sport i princip hänvisad till Stryktipset, Oddset eller Lången. Med andra ord var utbudet minst sagt skralt. I dag är situationen en helt annan.

Tack vare Internet har utbudet av odds vuxit explosionsartat under de senaste 20 åren och numera är det möjligt att spela på alla möjliga och för den delen även omöjliga sporter. Exakt vilka sporter det finns odds för tänkte vi ta en lite närmare titt på här nedan.

Fotboll

Den sport med det i särklass största utbudet av odds är föga förvånande fotboll. I dag finns det odds på inte bara de stora ligorna som Premier League, La Liga och Serie A utan även på till exempel på japanska J-League, nyazeeländksa Mainland Premier League samt chilenska Primera Division för att nämna några.

Dessutom går det också att spela på mycket mer än bara slutresultatet, framför i större matcher. I exempelvis de sammanlagt 64 matcherna under sommarens fotbolls-VM i Ryssland kommer det att gå att satsa på en hel uppsjö av olika saker.

Förutom själva slutresultatet kommer det hos många spelbolag även gå att satsa på till exempel vem som gör första målet i en match, när det första målet görs samt hur många mål som görs i matchen. Dessutom går det att satsa hur det går i hela turneringen, som till exempel vilka lag som kommer att mötas i final samt vilka lag som går vidare från respektive grupp.

Eftersom oddsen hos spelbolagen brukar vara en indikation på vilka lag som är favoriter kan det ju vara lite intressant att se hur Sverige ligger till i detta avseende. Tittar man hos exempelvis bet365 som erbjuder många olika typer av betting under fotbolls-VM har Sverige hyfsade chanser att ta sig vidare från gruppen. Oddsen för att Sverige ska ta sig vidare ligger på 2.25 gånger pengarna, vilket är något högre än för Mexiko som ger 2.10 gånger pengarna för avancemang. Allra lägst har givetvis favoriten Tyskland med ett odds på endast 1.083.

                         

                        Source: Pixabay (CC0)

Ishockey, tennis och basket

Utöver fotboll går det förstås även att satsa på de andra stora bollsporterna som ishockey, tennis och basket, även om utbudet av vad som går att satsa på inte är lika stort som när det kommer till fotboll.

För den som gillar att satsa på hockey är det förstås just nu ett gyllene tillfälle att göra detta med tanke på att hockey-VM är i full gång samtidigt som Stanley Cup går in i slutfasen. Bland annat med succélaget Vegas Knights som nyligen gick till semifinal och där svensken William Karlsson spelar.

                           Source: Pixabay (CC0)

 

Snooker, badminton och e-sport

Förutom redan nämnda sporter går det numera även att satsa på en rad mindre sporter. Att det går att satsa på exempel golf och olika vintersporter är kanske inte så förvånande. Men det går faktiskt även att satsa på badminton, snooker och till och med dart.

Sedan får vi ju givetvis inte heller glömma bort att det även är möjligt att satsa på e-sport numera, något som nog lär bli ännu mer vanligt i framtiden med tanke på att e-sportens popularitet bara ökar och ökar.