Utvecklingen av VM-ställ

VM i Ryssland är äntligen igång, och det började med en storslagen vinst för värdnationen som krossade ett svagt Saudiarabien. Vinsten med 5 – 0 väcker stora förhoppningar om att ryssarna går vidare från gruppspel. Det svenska landslaget känner samma förhoppningar, eftersom detta är Sveriges första VM-deltagande sedan 2006. I grupp F finns även de regerande världsmästarna Tyskland, men de allra flesta fokuserar snarare på matchen mot Mexiko. Den förväntas nämligen bli avgörande för Sveriges matcher att gå vidare i turneringen.

Enligt Fotbolls-VM-odds 2018 är Sveriges chanser att vinna turneringen endast 151.00. En sådan otrolig bedrift skulle chocka hela världen, men det är förstås ingen som förväntar sig det. Eftersom Sverige deltar i turneringen utan förväntningar är bara gruppspelet i sig en rolig utmaning. Om svenskarna går vidare från gruppen kommer det vara en oerhörd framgång. Under matcherna kommer laget självklart ha på sig sina berömda blågula dräkter. Är du nyfiken på hur matchställen har förändrats genom tidens gång? Spana in vår animering, och läs mer i infografiken för att ta reda på hur allt har förändrats med tiden.

I år spelar Emil Forsberg i landslaget. Den framgångsrike spelaren är för tillfället en av Europas mest lovande spelare. Vi hoppas att han fortsätter i samma stil även i Ryssland, och att han blir en av de som för sina medspelare framåt. Med tanke på att laget genomgår en övergångsperiod efter Zlatans pension är detta extra viktigt.

VM är som vanligt årets största evenemang. Fans från hela världen samlas framför teven eller på plats i Ryssland. Spelarna har en fantastisk möjlighet att göra sig kända, vilket Colombias James Rodríguez är ett utmärkt exempel på. Efter hans fantastiska prestationer i Brasilien fick toppklubbarna upp ögonen för honom, och så småningom köpte spanska Real Madrid stjärnan för en hög summa. Vi är övertygade om att han hoppas på en liknande möjlighet efter hans framträdanden i Ryssland. Vem blir nästa spelare som gör ett oväntat intryck på världen? Berätta gärna vad du tror!